14. July 2021.

Gem Set Hrvatska

Prva polovica iznadprosječno toplog mjeseca srpnja okupila je u Petrinji nacionalno i svjetski poznata sportska imena iz Hrvatske s nekoliko zajedničkih ciljeva: ostaviti mališanima Sisačko-moslavačke županije u trajno vlasništvo dva nova sportska/multifunkcionalna igrališta, promovirati važnost bavljenja sportom od najranije dobi te promijeniti vizuru grada stradalog u razornom potresu.

Humanitarno – sportski spektakl Gem Set Hrvatska projekt je koji okuplja najpoznatije sportaše i sportašice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igrališta za djecu i promocije važnosti bavljenja sportom od najranije dobi. Nakon spektakularnog prvog izdanja na Šalati, Zaklada Marin Čilić ovo je ljeto organizirala drugo izdanje ovog jedinstvenog događanja. Grad Petrinja, 12. i 13. srpnja, postao je sportski centar Hrvatske te po prvi put u svojoj dugoj povijesti ugostio najtrofejnije sportaše i sportašice Hrvatske. U Petrinji su se Marinu pridružili kolege sportaši i sportašice kako bi zajedno prikupili sredstva za izgradnju dva sportska igrališta za djecu u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i kako bi poručili mladim Petrinjcima i njihovim vršnjacima diljem Hrvatske koliko je redovna tjelovježba bitna za njihovo zdravlje.

Luka Modrić, Nikola Mektić, Mate Pavić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Ivan Dodig, Donna Vekić, Borna Ćorić sportska su imena koje je povezao i spojio Marin Čilić te njegova Zaklada kroz organizaciju ovog jedinstvenog sportsko-humanitarnog druženja u Petrinji.

Bogati program pretvorio je Petrinju u “tenis village” te je na novosagrađenom igralištu ispred OŠ Dragutin Tadijanović posjetiteljima omogućio uživanje u brojnim sportskim, edukativnim i kulturnim sadržajima.

Velik naglasak cijelog događanja bio je na mališanima i aktivnostima u koje su se oni mogli ravnopravno uključiti.

Čast nam je da smo i mi bili u mogućnosti dati svoj doprinos, kroz organizaciju kina na otvorenom, odnosno projekcija filmova “Janko Strižić – Farmageddon” te “Mia i bijeli lav”.

Kako nam je bilo, pogledajte u nastavku…

Zaklada Marin Čilić

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 3000 djece. Samo u ovoj godini dodijeljeno je 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.