5. February 2021.

TOP 10 filmova koji dolaze na velika platna ove godine

Svjesni da ste vjerojatno pregledali kompletan repertoar filmova i serija koje nude streaming platforme u proteklih godinu dana, želimo vaš fokus okrenuti u drugom smjeru te zajedno s vama baciti pogled na (nadamo se) svjetliju i topliju, a svakako prozračniju blisku budućnost.

Dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena te popuštanjem mjera svi jedva čekamo ponovno gledati filmove pod zvijezdama okruženi obitelji i prijateljima bez nametnutih socijalnih distanci. Veselimo se najavljenom bogatom repertoaru novih blockbuster filmova koji izlaze ove godine te kao zastupnici Airscreen platna u Hrvatskoj i tome što ćemo vam napokon ponovo moći ponuditi najbolje moguće iskustvo gledanja filmova na otvorenom (naravno i uz ponudu filmova iz prošlih godina). Nećemo razočarati niti najmlađe članove obitelji za koje također možemo ponuditi mnoštvo starijih i novijih animiranih filmova.

Da vas ne držimo više u neizvjesnosti, slijedi top 10 premijera koje nas čekaju ove godine:

1. James Bond : No time to die – riječima “The mission that changes everything begins..” najavljen je dugo iščekivani, 25-i po redu film Jamesa Bonda koji je trebao izaći još u 11. mjesecu 2019. godine. Daniela Craiga ćete moći vidjeti u ulozi Jamesa Bonda peti i posljednji put od početka travnja ove godine.

Name? Bond. James Bond.

2. Black Widow – originalno najavljena za 1.5.2020., Natashu Romanoff (Scarlett Johansson) su nam pandemijske neprilike pomaknule na početak svibnja ove godine. Obzirom na sudbinu koju je doživjela u “Avengers: Endgame”, s nestrpljenjem iščekujemo ponovno je vidjeti na velikim ekranima, uživati u novim avanturama te saznati što će odlučiti u dvojbi – “At some point we all have to choose between what the world wants you to be and who you are.”

3. Top Gun: Maverick – Nakon više od trideset godina službe kao jedan od najboljih pilota mornarice, Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) vraća se tamo gdje mu je mjesto. Dugo očekivani nastavak klasika iz 1986-te dolazi nam početkom srpnja ove godine (film za koji će mnogi od nas reći da im je obilježio djetinjstvo/mladost/život) – suočen s neizvjesnom budućnošću i sa duhovima svoje prošlosti, Maverick će se uključiti u misiju koja će od njega zahtijevati da pobijedi svoje najdublje strahove, a žrtve koje će ta borba zahtijevati tek trebamo otkriti. 

4. The Matrix 4 – mr. Anderson, Neo, the chosen one. Svi znamo o kome se radi. Keanu Reeves se vraća u četvrtom nastavku kultne trilogije koji stiže krajem ove godine. Radnja filma se još uvijek drži u tajnosti te svi u neizvjesnosti čekamo prve trailere.  Hoće li to biti nastavak ili početak? U medijima se lagano otkriva tko sve dolazi u glumačku postavu, ali još nisu jasne sve njihove uloge. Hoće li napokon borba protiv mašina biti privedena kraju? Saznat ćemo 22.12.2021.

5. West Side Story – vjerojatno najpoznatiji mjuzikl svih vremena napokon dobiva svoju prvu filmsku adaptaciju od 1961. godine. Direktor Steven Spielberg imati će velike cipele za popuniti s obzirom da je prva filmska adaptacija osvojila 10 od 11 nominacija, uključujući i onu za najbolji film godine. Ne sumnjamo da je Spielberg odradio odličan posao te jedva čekamo vidjeti njegovu verziju koja izlazi 10.12.2021.

6. The Batman – redatelj Matt Reeves (redatelj franšize “Planet majmuna”) dovodi nam u ovoj godini Roberta Pattinsona u ulozi uvijek budnog čuvara Gotham Cityja – Batmana i milijardera Brucea Waynea. Do sada smo u ulogama Batmana gledali Michaela Keatona, Adam Westa, Val Kilmera, Georgea Clooneya, Bena Afflecka, zatim po mnogima najboljeg Batmana do sada Christiana Balea, a sada mračnu ulogu preuzima Robert Pattinson. Hoće li oduševiti ili razočarati – saznati ćemo u listopadu ove godine.

7. Ghostbusters 3 – Afterlife – još jedan nastavak filma koji je dobro poznat svim generacijama. Možda ste samo plesali uz naslovni song iz filma, a možda ste se zaljubili u avanture hrabrih boraca protiv duhova. U ovom nastavku, koji stiže na jesen ove godine, priča se vrti oko samohrane majke i njezino dvoje djece kada dođu u mali grad te počinju otkrivati svoju vezu s izvornim lovcima na duhove i tajnim naslijeđem koje je njihov djed ostavio za sobom. Možemo vam samo reći – sve se događa s razlogom! 🙂

8. Free guy – U zabavnoj avanturističkoj komediji bankovni blagajnik (Ryan Reynolds) otkriva da je on zapravo pozadinski igrač u videoigrici te odlučuje postati heroj vlastite priče … one koju će sam osmisliti. U svijetu u kojem nema ograničenja, odlučan je u tome da bude čovjek koji spašava svoj svijet … prije nego što bude prekasno. Hoće li u tome uspjeti – vidjet ćemo u svibnju ove godine.

9. Tom&Jerry – najpoznatiji animirani neprijatelji prenose svoju igru mačke i miša na velike ekrane i počinju svoje novo putovanje u velikom gradu. Bili mali ili veliki, sigurno ste pogledali barem jednu epizodu ovog evergreen crtića – a ove godine ćete to moći i na velikom platnu!

10. The Boss Baby 2 : Family Business – U nastavku komedije nominirane za Oscara –  braća Templeton: Tim (James Marsden, franšiza X-Men) i njegov mali šef Ted (Alec Baldwin) – postali su odrasli i udaljili se jedan od drugog. Tim je sada oženjeni tata koji ostaje kod kuće. Ted je izvršni direktor hedge fonda. No, novo šefovsko dijete s vrhunskim pristupom i sposobnim stavom uskoro će ih ponovno okupiti … i nadahnuti novu obiteljsku tvrtku.

Naš izbor top 10 filmova koji su najavljeni za ovu godinu možda će se poklapati s vašim, a možda će vaši favoriti biti u potpunosti drugačiji. U svakom slučaju – svima nam je zajednička želja da se pandemija ove godine stavi pod kontrolu te da dobijemo mogućnost opušteno uživati u novim filmskim uspješnicama na velikim ekranima – bilo u kinu ili još bolje – na otvorenom, pod zvijezdama.